ÉLETÜNK AZ ÜZENETÜNK

2011 évi Közhasznúsági jelentés

Az Alapvető Emberi Értékekért Közhasznú Alapítvány

2011. évi

Közhasznúsági jelentése

Fonyód, 2012. április 10.

Dr. Dégi Zoltán

Elnök

 

  1. 1. SZÁMVITELI BESZÁMOLÓ

Az Alapvető Emberi Értékekért Közhasznú Alapítvány 2011. éves gazdálkodásáról a számviteli törvénynek és a kapcsolódó előírásoknak megfelelve egyszerűsített éves beszámolót állított össze. A mérleg főösszege 35 ezer Ft, a saját tőke 35 ezer Ft. A részletes kimutatás jelentésünk 1. sz. melléklete, mely áll a mérlegből és a közhasznú szervezeti eredmény kimutatásból.

  1. 2. KÖLTSÉGVETÉSI TÁMOGATÁS FELHASZNÁLÁSA

Tárgyévben az alapítvány költségvetési támogatást nem kapott.

  1. 3. VAGYONFELHASZNÁLÁSSAL KAPCSOLATOS KIMUTATÁS

Az alapítványnak 2011-ben tartaléka nem volt. Vagyona 35.000.-Ft, amelynek alakulását az 1.számú melléklet részletesen tartalmazza.

  1. 4. CÉL SZERINTI JUTTATÁSOK KIMUTATÁSA

 

édesség adományként

Szent Ferenc Alapítvány részére                                                        17. 510.-Ft

Szent Ferenc Alapítvány részére pénzbeni adomány                 100. 000.- Ft

NEFMI Zalaegerszegi Gyermekotthona részére

Készségfejlesztő gyermekjáték és édesség                                   42.865.- Ft

Siófoki Állatvédő Alapítvány állatmenhelyének adomány             5.200.- Ft

NEFMI Zalaegerszegi Gyermekotthona részére

Csocsó asztal                                                                                           39.900.- Ft

„Árvácska” Anya és Csecsemőotthon részére adomány          100.000.-  Ft

és Karácsonyfadísz, szaloncukor                                                         2.900.- Ft

ÖSSZESEN:                                                                                             308.375.-  Ft

 

  1. 5. KÖZPONTI KÖLTSÉGVETÉSI SZERVTŐL, ELKÜLÖNÍTETT ÁLLAMI PÉNZALAPTÓL, HELYI ÖNKORMÁNYZATTÓL, TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZATOK TÁRSULÁSÁTÓL ÉS MINDEZEK SZERVEITŐL KAPOTT TÁMOGATÁS MÉRTÉKE

Tárgyévben az alapítvány ilyen jogcímen támogatást nem kapott.

  1. 6. A KÖZHASZNÚ SZERVEZET VEZETŐ TISZTSÉGVISELŐINEK NYÚJTOTT JUTTATÁSOK ÉRTÉKE, ILLETVE ÖSSZEGE

Az alapítványnak alkalmazottja nincs. A vezető tisztségviselők semmiféle juttatást nem  kapnak, munkájukat önzetlenül végzik, a felmerülő költségeket (pl. postaköltség, utazás) a saját jövedelmeikből fedezik.

  1. 7. A KÖZHASZNÚ TEVÉKENYSÉGRŐL SZÓLÓ RÖVID TARTALMI BESZÁMOLÓ

7.1 Nevelés és oktatás, képességfejlesztés, ismeretterjesztés

- Folyamatosan fejlesztjük alapítványunk honlapját. Egy felhasználóbarát rendszer áll rendelkezésünkre. Valamennyi tagunk rendelkezik nevére szóló e-mail címmel. Az Alapítványunknak saját Facebook oldalt hoztunk létre, az alapítvány céljainak minél szélesebb körű megismertetése, az alapvető emberi értékek terjesztése érdekében.

- 2011.március 26.-án indítottuk Budapesten az Alapvető Emberi Értékek (továbbiakban: AEÉ) oktató (csoportvezető képzést) felnőttképzés keretében. A tanfolyamon 2011. június 4.-én 9 fő tett sikeres vizsgát.

- A NEFMI Zalaegerszegi Gyermekotthon 10 növendékének június 8-9-10.-én a Siófokon tartandó AEÉ táborban tartottunk ismeretterjesztő előadásokat.

- 2011. október 7.-én a Siófok-Kiliti Általános Iskola Egészségnap rendezvényén vett részt az Alapítványunk, ahol a fő téma a testi-lelki egészség megőrzése volt.

- A NEFMI Zalaegerszegi Gyermekotthonában november 16-17.-én kétnapos előadás sorozatot és nyílt napot tartottunk a növendékek és a nevelők részére egyaránt. Itt bemutatásra került az alapítvány tevékenysége.

- Együttműködési megállapodást kötöttünk a Metafizikai Akadémiával oktatás,rendezvények szervezése témakörben.

7.2 Kulturális tevékenység

- Az Alapítvány tagjai előadásokon, klubokban, Budapesten, Zalaegerszegen, Siófokon és Fonyódon a Zöld Klub elnevezésű programon rendszeresen tartottak, tartanak előadásokat, ismeretterjesztő összejöveteleket.

- A NEFMI Zalaegerszegi Gyermekotthon 10 növendékének június 8 - 10.-ig Siófokon az  AEÉ táborban tartottunk ismeretterjesztő előadást kulturális témában.

- A NEFMI Zalaegerszegi Gyermekotthonában november 16.-án a „Népek konyhája „elnevezésű rendezvényünkön Magyarországi, Erdélyi, Indiai és Roma ételekkel láttuk vendégül az Intézmény lakóit, kiegészítve némi kulináris élvezettel, a különböző kultúrákról, szokásokról, hagyományokról szóló előadásokat.

- A NEFMI Zalaegerszegi Gyermekotthonában december 21.-én karácsonyi ünnepségen vettünk részt. Alapítványunk egy tagja szerepelt a karácsonyi műsorban.

7.3 Természetvédelem, állatvédelem

- 2011. december 18.-án a Siófoki Állatvédő Alapítvány állatmenhelyére vittünk 40 kg kutyatápot adományként.

- A NEFMI Zalaegerszegi Gyermekotthon 10 növendékének június 8 - 10.-ig a siófoki AEÉ táborban tartottunk ismeretterjesztő előadásokat a témában.

- A NEFMI Zalaegerszegi Gyermekotthonában november 16.-17.-én két napos rendezvényünkön tartottunk előadást a témában.

- Az Alapítvány vezetőségi tagjai Fonyódon a Zöld Klub elnevezésű programon rendszeresen tartottak, tartanak előadásokat, ismeretterjesztő összejöveteleket ebben a témakörben.

- 2012. januártól, az alapítvány kéthetente saját klubot működtet, ahol a témában rendszeresen zajlanak beszélgetések és ismeretterjesztő összejövetelek a témában.

7.4 Környezetvédelem

- A NEFMI Zalaegerszegi Gyermekotthona 10 növendékének június 8-10.-ig a siófoki AEÉ táborban tartottunk ismeretterjesztő előadást a témában.

- A NEFMI Zalaegerszegi Gyermekotthonában november 16.-án és 17.-én két napos rendezvényünkön tartottunk előadást a témában.

- 2012. januártól, az alapítvány kéthetente saját klubot működtet, ahol rendszeresen zajlanak beszélgetések és ismeretterjesztő összejövetelek a témában.

- Az Alapítvány vezetőségi tagjai Fonyódon a Zöld Klub elnevezésű programon rendszeresen tartottak, tartanak előadásokat, ismeretterjesztő összejöveteleket ebben a témakörben.

- 2012. januártól, az alapítvány kéthetente saját klubot működtet, ahol rendszeresen zajlanak beszélgetések és ismeretterjesztő összejövetelek a témában.

7.5 Hátrányos helyzetű csoportok társadalmi esélyegyenlőségének elősegítése

- 2011. június 8.-10.-ig Siófokon 3 napos gyermektábort tartottunk. Melyen 10 gyermek vett részt a NEFMI Zalaegerszegi Gyermekotthon lakói közül. A tábor teljes költségét az alapítvány vállalta magára.

- 2011. október 26.-án Erdélyben jártunk Böjte Csaba atyánál, meglátogattunk néhány "árvaházat" és a Dévai Szent Ferenc Alapítvány részére 100.000.- Ft pénzadományt, valamint édességeket adtunk át.

- 2011. nov. 16-17.-én a NEFMI Zalaegerszegi Gyermekotthonában 2 napos rendezvényt tartottunk, és közel 43.000.- Ft értékben készségfejlesztő társas játékokat és édességeket vittünk a gyermekeknek.

- 2011. december 21.-én a NEFMI Zalaegerszegi Gyermekotthonában karácsonyi ajándékként egy csocso - asztalt adtunk át a gyermekeknek közel 40. 000.- Ft értékben.

- 2011.december 23.-án Nágocson az "Árvácska" Anya- és Csecsemőotthon részére adtunk át 100. 000.- Ft pénzadományt. Ezen kívül nagy tételben adományoztunk tartós élelmiszert, ruhaneműt, édességet és játékokat az Otthon lakóinak.

- Együttműködési megállapodást kötöttünk a Metafizikai Akadémiával önzetlen szolgálat témakörben.

- Mindezeken kívül Alapítványunk együttműködik más, e célt szolgáló szervezetekkel, igény esetén gyűjtést szervezünk a hátrányos helyzetű csoportok részére.

Fonyód, 2012. április 10.

 

Dr. Dégi Zoltán

Elnök

Záradék:

Jelen közhasznúsági jelentést az Alapvető Emberi Értékekért Közhasznú Alapítvány Kuratóriuma 2012. április 30.- i ülésén elfogadta.

 

Közhasznúsági jelentés 1. számú melléklete

1

8

0

3

9

0

3

2

9

4

9

9

5

6

9

1

4

Statisztikai számjel

Az Alapvető Emberi Értékekért Közhasznú Alapítvány

8640 Fonyód, Magay u. 2.

Kettős könyvvitelt vezető egyéb szervezetek közhasznú egyszerűsített beszámolója a

üzleti 2011.

 évről

Fonyód, 2012. április 10.

 

_______________________________________

A társadalmi szervezet vezetője (képviselője)

E-mail értesítést kérek a rendezvény​ekről, programokról és kiadványaikról

 

Név
E-mail
Elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot

 
 
 

FACEBOOK OLDALUNK
 
 

 
 
ALAPÍTVÁNYUNK BLOGJAI
EGY HELYEN
 
 
ADÓ 1 % FELAJÁNLÁSI LEHETŐSÉGE

Köszönjük, ha gondol ránk!

tovább

 
ADOMÁNYOK, FELAJÁNLÁSOK RÉSZÜNKRE!
Amennyiben támogatni szeretné tevékenységeinket, munkánkat megtudhatja a részleteket...
 

tovább

 
Az olvasósarok folyamatosan frissül
 
Az Olvasósarok oldal folyamatosan frissül. Ide kerülnek fel részletek Dörnyei Katalin könyveiből. Ezen kívül egyéb érdekességekből is ízelítőt kaphatunk.
 

tovább

 
Beszélgetések a kertben -videók


Kátai Piroska beszélget az Alapvető Emberi Értékekért Közhasznú alapítvány alapítóival: Dörnyei Katalinnal és férjével Lacival.
 

tovább

 
A környezet és természetvédelem, a környezettudatos és egészséges életmód és táplálkozás terjesztése céljából hoztuk létre a fonyódi ZÖLD KÖR klubot.
 

tovább