ÉLETÜNK AZ ÜZENETÜNK

2013.évi Közhasznúsági jelentés

 

Az Alapvető Emberi Értékekért Közhasznú Alapítvány

2013. évi tevékenysége

 

1.) február 15. a NEFMI Zalaegerszegi Gyermekotthon 8900. Zalaegerszeg, Posta utca 144.sz. részére 10.000 Ft pénzadomány

2.) április 07. Étel- és Ruhaosztás Sopronban

3.) július 10-14. Sümegprágán „Aranyos Tábor” nevű rendezvényen előadások tartása, és filmvetítés az Emberi Értékekről felnőttek részére

4.) július 16-án Árvácska Anya és Csecsemő Otthonnak játék, ruha, adományozás Nágocsra

5.) október 19. Élj tudatosan életmódexpó Sopronban! Tartós élelmiszergyűjtés az Alapítványunk részére ami az Adventi Étel és Ruhaosztáson lett kiosztva a rászorulók között.

6.) október 25. A Nagyölvedi Református Gyülekezet (Szlovákia) részére 614 db. könyv került adományozásra

7.) november 03-án és december 01.-én egy család részére (Ócsa- Alsópakony) ruhaneműk és tartós élelmiszerek adományozása (a személyiségi jogok védelme miatt, nem hozhatjuk nyilvánosságra az adományozottak nevét).

8.) november 19-én Előadás Pereden (Szlovákia) az emberi értékekről felnőttek részére

9.) december 18-án az Oltalom Karitatív Egyesület (Budapest, Dankó u.9.) „Hajléktalan Óvoda” részére játék és ruhanemű adományozás, valamint kettő budapesti család részére ruhanemű adományozás.

10.) december 20-án az emberi értékekről szóló fotó- és video klip pályázatunk (gyermekek részére meghirdetett) nyerteseinek átadtuk a 10.000 Ft értékű Alexandra könyvvásárlási utalványt

11.) december 20-án az Árvácska Anya és Csecsemő Otthonnak játék, ruha, és tartós élelmiszer adományozás Nágocsra

12.) december 21-én Sopronban a Szent György plébánia termében előadás, majd utána kötetlen beszélgetés az emberi értékekről a résztvevőkkel

13.) december 22-én Adventi Étel és Ruhaosztás Sopronban rendezvény

 

Egyéb:

Felnőttek részére Alapvető Emberi Értékekért Klubokat működtetünk.

Fonyódon 2013. évben a nyári hónapok kivételével kettő hetente

Siófokon a 2013. évben a nyári hónapok kivételével kettő hetente

Budapesten 2013. őszétől havonta egy alkalommal

A klubokban a csoportfoglalkozásokon a fő témánk az emberi értékek (a jellemformálás, önismeret), az önkéntes munka (a másokon való segítés) a környezet és állatvédelem fontosságának hangsúlyozása.

 

- Elkészült, és kiadásra került az Alapítványunk első kiadványa: Bevezetés az Alapvető Emberi Értékekbe (Önismereti csoportfoglalkozás felnőttek részére) című I. jegyzet, ami nagyban segíti a csoport foglalkozások tananyagának elsajátítását.

- Folyamatosan fejlesztjük és aktualizáljuk Alapítványunk honlapját, ahol az érdeklődők pontos tájékoztatást kapnak az Alapítványunk munkájáról, megtudhatják hogy hova kerültek kiosztásra az adományaik web: http://alapvetoemberiertekekert.hu/

 

Gyermekek részére:

- (a 2012.-2013. tanévben) Somogyvár Ált. Iskolában havonta előadások az AEÉ-ről (az önkéntességről, környezet védelemről, állatvédelemről).

- (a 2012.-2013.tanévben) Újrahasznosítás jegyében kézműves foglalkozásokat tartottunk kicsiknek szintén havonta.

- December 2-án együttműködési megállapodást kötöttünk a Mátyás Király Gimnáziummal (Fonyód) a közösségi szolgálatról, melynek kapcsán egy tanuló részt vett a decemberben Nágocson és Sopronban történő étel és ruha adományozásokon.

 

E-mail értesítést kérek a rendezvény​ekről, programokról és kiadványaikról

 

Név
E-mail
Elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot

 
 
 

FACEBOOK OLDALUNK
 
 

 
 
ALAPÍTVÁNYUNK BLOGJAI
EGY HELYEN
 
 
ADÓ 1 % FELAJÁNLÁSI LEHETŐSÉGE

Köszönjük, ha gondol ránk!

tovább

 
ADOMÁNYOK, FELAJÁNLÁSOK RÉSZÜNKRE!
Amennyiben támogatni szeretné tevékenységeinket, munkánkat megtudhatja a részleteket...
 

tovább

 
Az olvasósarok folyamatosan frissül
 
Az Olvasósarok oldal folyamatosan frissül. Ide kerülnek fel részletek Dörnyei Katalin könyveiből. Ezen kívül egyéb érdekességekből is ízelítőt kaphatunk.
 

tovább

 
Beszélgetések a kertben -videók


Kátai Piroska beszélget az Alapvető Emberi Értékekért Közhasznú alapítvány alapítóival: Dörnyei Katalinnal és férjével Lacival.
 

tovább

 
A környezet és természetvédelem, a környezettudatos és egészséges életmód és táplálkozás terjesztése céljából hoztuk létre a fonyódi ZÖLD KÖR klubot.
 

tovább