ÉLETÜNK AZ ÜZENETÜNK

2014.-évi Közhasznúsági jelentés

Az Alapvető Emberi Érékekért Közhasznú Alapítvány

2014. évi tevékenysége

 

1.)  január 20. Balsa település közösségi művelődési házában 30 rászoruló család részére tartós élelmiszerek, tisztálkodó szerek, ruhák és játékok adományozása

2.)  január 21. az Oltalom Karitatív Egyesület „Hajléktalan Óvoda” részére 1086. Bp. Dankó utca 9. sz. részére gyermekruhák és cipők adományozása

3.)  február 22. Jótékonysági jelmezbál a Melange Time zenekarral Ágfalván a rászoruló családok megsegítésére

4.)  február 28. egy tápióbicskei család részére támogatás pénzadomány 10 ezer forint (a személyiségi jogok védelme miatt nem hozhatjuk nyilvánosságra az adományozottak nevét)

5.)  május 7. egy soproni lakos részére 10 ezer forint támogatás pénzadomány (a személyiségi jogok védelme miatt nem hozhatjuk nyilvánosságra az adományozottak nevét)

6.)  május 18. Étel és ruhaosztás Sopronban a Szent György plébánián

7.)  május 25-én egy Ócsa- alsópakonyi család részére ruhaneműk és tartós élelmiszerek adományozása (a személyiségi jogok védelme miatt nem hozhatjuk nyilvánosságra az adományozottak nevét).

8.)  június 23-án Árvácska Anya és Csecsemő Otthonnak játék, ruha, adományozás Nágocsra

9.)  június 27-29. Mogyoródon önismereti tábort szerveztünk felnőttek részére az Alapvető Emberi Értékekről

10.)  július 30. a Dévai Szent Ferenc Alapítvány részére (Böjte Csaba vette át az adományt) 50 ezer forint pénzadomány

11.)  október 2-án Étel és ruhaosztás Sopronban a Szent György plébánián

12.)  október 2-án Üdvhadsereg az Új Kezdet Háza Budapest, Bajnok utca 25. sz. alatt lévő hajléktalan szálló részére 20 ezer forint pénzadomány támogatás

13.)  december 18-án a Siófoki Állatvédő Alapítvány részére 60 kg kutyatáp, és 10 zsák takaró és egyéb ruhanemű adományozása a kutyaólak kibélelésére

14.)  december 20-án Adventi Jótékonysági program címmel étel és ruhaosztás Sopronban

15.)  december 21-én Jótékonysági koncert rendezvény a Mosolygós együttes közreműködésével Sopronban a rászoruló családok megsegítése céljából

16.)  december 22-én az Árvácska Anya és Csecsemő Otthonnak játék, ruha, és tartós élelmiszer adományozás Nágocsra

 

Egyéb: Felnőttek részére továbbra is Alapvető Emberi Értékekért Klubokat működtetünk. Pereden (Szlovákia), Fonyódon, Siófokon, és Budapesten 2014. évben a nyári hónapok kivételével igény szerint  kettő hetente, vagy havi rendszerességgel. A klubokban a csoportfoglalkozásokon a fő témánk az emberi értékek (a jellemformálás, önismeret), az önkéntes munka (a másokon való segítés) a környezet és állatvédelem fontosságának hangsúlyozása.

A Balaton Rádióban, és a Part FM rádióban riportműsor sorozat készült, és  került leadásra 2014.év első felében kettő hetente: Beszélgetés az Alapvető Emberi Értékekről címmel.

Ezen kívül folyamatosan fejlesztjük és aktualizáljuk Alapítványunk honlapját, ahol az érdeklődők pontos tájékoztatást kapnak az Alapítványunk munkájáról, megtudhatják hogy hova kerültek kiosztásra az adományaik web: http://alapvetoemberiertekekert.hu/

Gyermekek részére előadások tartása: 2014. április 28-án, április 30-án és május 8-án  a soproni Handler Nándor Szakképző Iskolában összesen hét óra előadás tartása az Alapvető Emberi Értékekről.

2014. december 13-án a Fonyódi Palonai Magyar Bálint Általános Iskola Egészségnap rendezvényén a felső tagozatos osztályok részére előadások tartása: Az erőszaktól az erőszak-nélküliségig, a média káros hatása címmel.

 

Közösségi Szolgálat: 2014. április 23. Együttműködési megállapodás kötöttünk  az iskolai közösségi szolgálat végrehajtására a soproni Handler Nándor Szakképző Iskolával. Ennek az együttműködésnek köszönhetően 2014. évben 10 diák összesen 81 órában végzett közösségi szolgálatot Alapítványunknál, főként idős emberek segítésében, ételosztásnál, és az adományok kiosztásában segédkeztek a Handler Nándor Szakképző Iskola diákjai.

A 2013. óta érvényben lévő együttműködési megállapodás alapján  a Mátyás Király Gimnáziummal (Fonyód), kapcsán 2014 évben egy tanuló részt vett kettő alkalommal Nágocson és egy alkalommal Sopronban történő étel és ruha adományozásokon.

 

E-mail értesítést kérek a rendezvény​ekről, programokról és kiadványaikról

 

Név
E-mail
Elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot

 
 
 

FACEBOOK OLDALUNK
 
 

 
 
ALAPÍTVÁNYUNK BLOGJAI
EGY HELYEN
 
 
ADÓ 1 % FELAJÁNLÁSI LEHETŐSÉGE

Köszönjük, ha gondol ránk!

tovább

 
ADOMÁNYOK, FELAJÁNLÁSOK RÉSZÜNKRE!
Amennyiben támogatni szeretné tevékenységeinket, munkánkat megtudhatja a részleteket...
 

tovább

 
Az olvasósarok folyamatosan frissül
 
Az Olvasósarok oldal folyamatosan frissül. Ide kerülnek fel részletek Dörnyei Katalin könyveiből. Ezen kívül egyéb érdekességekből is ízelítőt kaphatunk.
 

tovább

 
Beszélgetések a kertben -videók


Kátai Piroska beszélget az Alapvető Emberi Értékekért Közhasznú alapítvány alapítóival: Dörnyei Katalinnal és férjével Lacival.
 

tovább

 
A környezet és természetvédelem, a környezettudatos és egészséges életmód és táplálkozás terjesztése céljából hoztuk létre a fonyódi ZÖLD KÖR klubot.
 

tovább