ÉLETÜNK AZ ÜZENETÜNK

Az első fonyódi kreatív meditációs táborunkról

 

 

2020. október 23-25 között tartottuk az első kreatív meditációs táborunkat a szokásos fonyódi helyszínen.

Az ezt megelőző meditációs táborok tapasztalatai szerint a résztvevők számára akkora élmény volt az újbóli találkozás, a hasonló értékrendű, érdeklődésű emberekkel való ismerkedés, beszélgetés, hogy a meditáció háttérbe szorult. Mondhatjuk úgy is, hogy jól éreztük magunkat, sokat tanultunk, de a tábor eredeti célja kissé csorbát szenvedett.

Ezért tértünk át a kreatív táborok szervezésére, ahol Kati instrukciói, Nitti és Virág ötletei nyomán az aktív meditációra helyeződött a hangsúly. Ez azt jelentette, hogy alkotótevékenységgel kötöttük le, ezáltal leállítottuk az elménket, mindezt együtt, egymást is segítve a csendben befelé figyelésben.

Előtte Sri Shinmoy életéről és alkotásairól tartott előadást Virág, amiből megérthettük, nem az a lényeg, hogy szép alkotások szülessenek, hanem hogy az „itt és most” megélésébe kényszerítve agyunkat alkossunk, lehetőleg spontán, szívből bármit. Óriási sikernek számított, hogy színezgetéstől, festegetéstől ódzkodó táborozók is megadták magukat, és részt vettek az amúgy nem kötelező délutáni programokon.

Kati tanításai délelőttönként most is sokféléről, de leginkább arról szóltak, hogy megtapasztaljuk, miként működik a szívtudásunk. Teremtésről és meditációról szóló kérdésekkel gyakorlatoztunk, jó válaszok támadnak-e bennünk, mielőtt elhangzanak a helyes válaszok. Ezek segítenek megérteni igazán, hogy nem kell üzletelő, pénzt kérő áltanítókhoz, álmesterekhez szaladgálni életünk problémáival, hiszen a válaszok bennünk vannak.

Esténként személyes élménybeszámolókra is sorkerült felébredésről, isteni gondviselésről, Sai Babával való találkozásról, Caminóról. A tábor végén spontán megalakult és ősbemutatót tartott a Funoldi Asszonykórus :-)

November utolsó hétvégéjén lesz a második, most csak kétnapos kreatív táborunk. A létszám korlátozott a hely szűke miatt, így hamar betelt, várakozó lista alakult ki most is. Kérjük, csak az tartsa a foglalását, aki biztos, hogy el tud jönni, és az elejétől a végéig részt tud venni a programokon.

 

Szeretettel:

Török Tünde

 

E-mail értesítést kérek a rendezvény​ekről, programokról és kiadványaikról

 

Név
E-mail
Elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot

 
 
 

FACEBOOK OLDALUNK
 
 

 
 
ALAPÍTVÁNYUNK BLOGJAI
EGY HELYEN
 
 
ADÓ 1 % FELAJÁNLÁSI LEHETŐSÉGE

Köszönjük, ha gondol ránk!

tovább

 
ADOMÁNYOK, FELAJÁNLÁSOK RÉSZÜNKRE!
Amennyiben támogatni szeretné tevékenységeinket, munkánkat megtudhatja a részleteket...
 

tovább

 
Az olvasósarok folyamatosan frissül
 
Az Olvasósarok oldal folyamatosan frissül. Ide kerülnek fel részletek Dörnyei Katalin könyveiből. Ezen kívül egyéb érdekességekből is ízelítőt kaphatunk.
 

tovább

 
Beszélgetések a kertben -videók


Kátai Piroska beszélget az Alapvető Emberi Értékekért Közhasznú alapítvány alapítóival: Dörnyei Katalinnal és férjével Lacival.
 

tovább

 
A környezet és természetvédelem, a környezettudatos és egészséges életmód és táplálkozás terjesztése céljából hoztuk létre a fonyódi ZÖLD KÖR klubot.
 

tovább