ÉLETÜNK AZ ÜZENETÜNK

Kérdések és válaszok a Békéről

 

Részlet Dörnyei Katalin: Az Istentudás alapjai - Útmutató az Alapvető Emberi Értékek megértéséhez című két kötetes könyvéből.

A kérdező Török Tünde (TT) a válaszokat adó Dörnyei Katalin (DK)


T.T.: Mit neveznél a legfőbb feladatunknak a külső és a belső békénk megteremtésében?
 

D.K.: Az életmódváltást. Az életmód ugyanis sokkal fontosabb, mint az életszínvonal. Egyszerűen válassz egy másik életmódot magadnak, ha stresszes az életed. Ezt hogy teheted meg? A szemléleted, az értékrendet megváltoztatásával. Számtalan példát látunk olyan híres emberek életéből, akik elértek mindent, amire a legtöbb ember vágyik: sikert, pénzt, hatalmat, és mégis alkoholistává vagy drogfüggővé váltak. Ha valakinek a lelkében béke van, akkor nincs szüksége sem alkoholra, sem pedig kábítószerre, sem másra. Egyszerűen semmitől és senkitől sem függ, ez az igazi szabadság.

A fogyasztói társadalomban éppen az ellenkezőjét próbálják elhitetni velünk. Ránk ömlesztik a reklámokat, a híres és gazdag emberek történeteit, akik mindent szabadon megtehetnek és elérhetnek, mert van pénzük. Ha sok pénzed van a külvilágból bárkit, és bármit megvehetsz, de a lelki békét nem. Azt pénzen nem lehet megvásárolni, azért neked kell tenned! A jó hír az, hogy ez mindenki számára szabadon hozzáférhető. Itt nincs protekció, mindenki egyenlő eséllyel pályázhat rá.

Ebben a stresszes világban nagyon jó szolgálatot tehetnek a lelki békéd eléréséhez, mint már előbb utaltam rá, a lelki gyakorlatok és a meditáció. Ezeket kitartóan és rendszeresen kell végezni, hogy sikert érj el. Az életben a pozitív gondolkodás elsajátítása is nagyon fontos.

A múlton sokan rágódnak feleslegesen, a jövő miatt pedig az emberek tele vannak elvárásokkal, vágyakkal, félelmekkel és aggódással, emiatt folyamatos feszültségben és stresszben vannak. ÉLJ A JELENBEN! Bízd Istenre a dolgok elintézését, add át neki a terheidet, ez a leghatásosabb lelki gyakorlat!

 

 

E-mail értesítést kérek a rendezvény​ekről, programokról és kiadványaikról

 

Név
E-mail
Elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot

 
 
 

FACEBOOK OLDALUNK
 
 

 
 
ALAPÍTVÁNYUNK BLOGJAI
EGY HELYEN
 
 
ADÓ 1 % FELAJÁNLÁSI LEHETŐSÉGE

Köszönjük, ha gondol ránk!

tovább

 
ADOMÁNYOK, FELAJÁNLÁSOK RÉSZÜNKRE!
Amennyiben támogatni szeretné tevékenységeinket, munkánkat megtudhatja a részleteket...
 

tovább

 
Az olvasósarok folyamatosan frissül
 
Az Olvasósarok oldal folyamatosan frissül. Ide kerülnek fel részletek Dörnyei Katalin könyveiből. Ezen kívül egyéb érdekességekből is ízelítőt kaphatunk.
 

tovább

 
Beszélgetések a kertben -videók


Kátai Piroska beszélget az Alapvető Emberi Értékekért Közhasznú alapítvány alapítóival: Dörnyei Katalinnal és férjével Lacival.
 

tovább

 
A környezet és természetvédelem, a környezettudatos és egészséges életmód és táplálkozás terjesztése céljából hoztuk létre a fonyódi ZÖLD KÖR klubot.
 

tovább