ÉLETÜNK AZ ÜZENETÜNK

Kiadványok

 

Dörnyei Katalin: Istentudás útján - A szenvedés feloldásaCím: Istentudás útján – a szenvedés feloldása
Szerző: Dörnyei Katalin
Kategóriák: ezotéria, vallásfilozófia, etika
Kiadó: Az Alapvető Emberi Értékekért Közhasznú Alapítvány
Elérhetősége: www.alapvetoemberiertekekert.hu
Kiadás éve: 2021
ISBN: 978-615-01-2452-0
A könyv műszaki adatai: mérete: 18 x 12 cm, 440 oldal, puhatáblás, ragasztókötött
Ára: 2500 Ft
Megrendelhető: itt az oldalszalagon, egy űrlap kitöltésével.

Ajánló:

Kedves Olvasó!

A valódi természetünk a Boldogság, az Öröm. Miért van akkor mégis annyi szenvedés az életünkben?
Egyéni teremtésünk által mi magunk hoztuk létre a szenvedést a világban, nem Isten. Amennyire képesek vagyunk visszatérni istentudatunkhoz, ami maga a Jóság, és a Szeretet, olyan mértékben fog eltűnni a szenvedés a Földről.
Ez a könyv főként a szenvedés okairól, és feloldásának módjairól szól kérdések és válaszok formájában, ahol a kérdező Török Tünde újságíró.

Dörnyei Katalin

 

 


 

A hirbalaton.hu-n megjelent cikk Dörnyei Katalin könyvéről


Fonyódi szerző írt tankönyvet az alapvető emberi értékekről

2017. június 25. 15:59 - hirbalaton.hu/f

Hogyan és miért kell az alapvető emberi értékek szerint élni a mindennapokban, függetlenül attól, ki miben hisz, hol él, vagy mi a foglalkozása – erről szól Dörnyei Katalinnak Az Istentudás alapjai című, napokban megjelent könyve, amit tananyagnak szán a fonyódi szerző.

„Hiába választunk más vezetőket, hiába hozunk más törvényeket, hiába próbáljuk megreformálni az oktatási rendszerünket, ha mi felnőttek ugyan úgy gondolkodunk mint eddig. Ha az emberiség követné az alapvető emberi értékek egységes értékrendjét, nem lennének háborúk a világban, ezért a saját jellemünk formálása mindennél fontosabb kell legyen” – írja bevezetőjében a szerző, aki korábban ifjúságvédelmi rendőrtisztként tevékenykedett, majd elindult Angliába és Indiába tanulmányozni az alapvető emberi értékek oktatását, amelyet Sathya Sai Baba indiai filozófus és tanító útmutatásai alapján a világ több mint száz országában követnek, sőt több helyen a nemzeti tananyag részévé vált.

Dörnyei Katalin a hirbalaton.hu-nak nyilatkozva elmondta, Fonyódon 2010-ben alapította meg az Alapvető Emberi Értékekért Közhasznú Alapítványt azzal a céllal, hogy karitatív tevékenységek mellett meghonosítsa Magyarországon is az alapvető emberi értékekről szóló oktatást. Az alapítvány vezetőjeként az elmúlt években több magyarországi településen – köztük, Fonyódon, Siófokon, Pakson, Vászolyban és Budapest több kerületében – tartott kurzusokat, előadásokat. A növekvő érdeklődésre tekintettel összefoglalta a tanítások lényegét, ami tankönyvül is szolgál a jövőbeni kurzusok számára. (A könyv – a szerző korábbi műveivel együtt – a fonyódi városi könyvtárból kölcsönözhető ki, illetve az aeekonyvrendeles@gmail.com email címen rendelhető meg. Ára: 2000 Ft.)

„A cél, hogy első lépésként minél több felnőtt megismerje, majd – miként már több országban – a magyar oktatási rendszer részévé váljon az alapvető emberi értékek szerinti életről szóló tanítás, amely vallástól független, miközben valójában minden vallás alapja” – fogalmazott a szerző.

A Wikipédia így ír Sri Sathya Sai Babáról /1926-2011/:

"Indiai guru, spirituális és humanitárius személyiség, tanító. Filozófiája a vallások és nemzetek közötti egyenlőségre, az alapvető emberi értékek (igazság, helyes cselekedetek, béke, szeretet és erőszak-mentesség) gyakorlására, az önzetlen szolgálat végzésére és az ember eredendően isteni természetére helyezi a hangsúlyt. Az általa alapított Sathya Sai Nemzetközi Szervezet (Sathya Sai International Organization) egy ötven éve működő spirituális és humanitárius szervezet. Nem tartozik egyetlen valláshoz sem, egyikük igéit sem hirdeti, ehelyett az összes vallást, hitet és nemzetiséget felöleli. A világ 126 országában jelenlevő szervezet tevékenységeinek három alappillére az önzetlen szolgálat társadalmi munka keretében, az értékközpontú alap- és felsőoktatás és a lelki tevékenységek gyakorlása."


Forrás:

http://www.hirbalaton.hu/fonyodi-szerzo-irt-tankonyvet-az-alapveto-emberi-ertekekrol/#more-7825
 

 


 

Dörnyei Katalin: Az Istentudás alapjai  

Útmutató az Alapvető Emberi Értékek megértéséhezCím: Az Istentudás alapjai – Útmutató az Alapvető Emberi Értékek megértéséhez
Szerző: Dörnyei Katalin
Kategóriák: ezotéria, vallásfilozófia, etika
Kiadó: magánkiadás
Elérhetősége: www.alapvetoemberiertekekert.hu
Kiadás éve: 2017
ISBN: 978-963-12-9064-6
A könyv műszaki adatai: mérete: 18 x 12 cm, puhatáblás, ragasztókötött, pánttal.
Két kötetes: I kötet 208 oldal, II kötet 228 oldal
Ára: 2000 Ft
Megrendelhető: itt az oldalszalagon, egy űrlap kitöltésével.

Ajánló:

Kedves Olvasó!

Ez a könyv mérföldkő lehet a magyar nép életében, mert megmutatja az Őseink tudásához vezető utat. Remélem, hogy egyre többen választják életük fő céljának az Istentudás megvalósítását.

Dörnyei Katalin
 

 


 

Dörnyei Katalin: Eggyé válva Istennel

 

A most megjelent második könyvem segítségével bepillantást nyerünk a szellemi világba, ami által könnyebben megérthetjük az őseink gondolkodását, tudását.
Olvashatunk Istenről, Jézus Krisztusról, Földanyánkról, a Mag népéről, az emberiség eredetéről, ősi kultúrákról, és a Védákról is.

Cím: Eggyé válva Istennel
Szerző: Dörnyei Katalin
Kategóriák: ezotéria, vallásfilozófia, etika
Kiadó: Az Alapvető Emberi Értékekért Közhasznú Alapítvány
Elérhetősége: www.alapvetoemberiertekekert.hu
Kiadás éve: második kiadás 2021
ISBN: 978-615-01-2466-7
A könyv műszaki adatai: mérete: 18 x 12 cm, 267 oldal, puhatáblás, ragasztókötött
Ára: 1500 Ft
Megrendelhető: itt az oldalszalagon, egy űrlap kitöltésével.

Ajánló:

Kedves Olvasó!

Minden ember hidat képez Ég és Föld között.
Ez a könyv segít felébreszteni a bennünk „szunnyadó” tudást, nem tesz mást, csak emlékeztet minket arra, akik vagyunk.
Ha túllátsz az elméd alkotta világon, és ha elég tiszta lelkű vagy ahhoz, hogy meghalld a szíved hangját, és van bátorságod követni azt, akkor neked szól ez a könyv.

Dörnyei Katalin


Vélemények a könyvről:

Csak néhány hete jelent meg ez a könyv, a visszajelzések szerint elmondhatom, hogy akik eddig elolvasták azokat lelkileg mélyen megérintette a tartalma. Sokan közülük hasonló „élményekről” számoltak be nekem, mint Jusztina.

Dörnyei Katalin


„Ezt a könyvet minden embernek, főként a magyaroknak el kellene olvasni. A szíveddel olvasd, ne az elméddel. Tegyél félre minden ítélkezést, dogmát, amit eddig igaznak hittél. Isten szólni fog a szívedhez, ahogyan az enyémet is többször megrendítette, és őszinte könnyek között imára késztette, magyar népünk és az egész emberiség érdekében, sőt Földanyánk érdekében.”

Mozsár Jusztina

 


 

Dörnyei Katalin: Eggyé válni Istennel

 

Ez a könyv nem vallási dogmákat tartalmaz, hanem az igazságot arról, hogy kik vagyunk mi emberek, és hogy mi a létezésünk célja. Megmutatja az utat a lelki béke és a szeretet felé, ami mindegyikünk számára könnyen elérhető. Arról is beszél, hogy mit jelent erkölcsösen élni a mai világban, és hogy hogyan élhetnénk erőszak nélkül..

Cím: Eggyé válni Istennel
Szerző: Dörnyei Katalin
Kategóriák: ezotéria, vallásfilozófia, etika
Kiadó: magánkiadás
Elérhetősége: www.alapvetoemberiertekekert.hu
Kiadás éve: második javított kiadás 2018
ISBN: 978-615-00-1197-4
A könyv műszaki adatai: mérete: 18 x 12 cm, 222 oldal, puhatáblás, ragasztókötött
Ára: 1500 Ft
Megrendelhető: itt az oldalszalagon, egy űrlap kitöltésével.

Ajánló:

Kedves Olvasó!

Isten megismerése nélkül az ember nem ismerheti meg önmagát, és ez fordítva is igaz. Az emberi természet megértésén keresztül juthatunk közelebb Istenhez. Ezt a tudásunkat nevezték az őseink Istentudásnak.
Részlet a könyvből: „Isten minden élőlényben és élettelen dologban benne van. Ha egy gyermek szemével csodálkozunk rá a világra, akkor megláthatjuk mindennek a lelkét. Van a fáknak is lelke, úgy mint az állatoknak. Ez a lélek maga Isten. Isten tudata átjár minden létezőt, nincs alóla kivétel. Az ember, ha túlságosan belemélyed a fizikai világ által átélhető földi örömök élvezetébe, akkor az anyagi világ káprázata magával ragadja, és ezt a tudását elveszíti. Az Istentudását veszíti el.”
Ajánlom e könyvet mindazoknak, akik keresik önmagukat, keresik Istentudásukat.

Dörnyei Katalin


Idézet a könyvből:

"A megvilágosodással együtt születik meg benned az igazi alázat. Amikor Isten egy pillanatra engedi, hogy meglásd az Ő igazi arcát, engedi, hogy belé láss. Akkor nem tudsz mást tenni, mint mély szeretetteli alázattal felnézni Rá. Aztán ebből az alázatból építheted fel a hited várát, aminek az alapja olyan szilárd, hogy ha még az egész világ ostromolja is, meg sem rezzenek a falai." (Dörnyei Katalin)


Vélemények a könyvről:

"Köszönöm, hogy olvashattam a könyvet. Sok olyan érzést, gondolatot találtam benne amiket én is átéltem és sok újat is. Nagyon értékes üzenetnek tartom. Alig várom a következőt!"

Pappné Maurer Erika


"Csodás írás!:) Imádtam! Ez egy olyan könyv, amit többször is érdemes elolvasni :)".

Kassai Réka


"Csodálatos könyv! Ajánlom minden útkeresőnek!!!!!!" Kilián Anikó


"Szívből ajánlom Kati könyvét én is! Mély mondanivalóval átitatott minden sora!"

Márkus Barbara


"Szia Kati :)

Most értem a könyved végére. A tartalma egyszerű, és nagyszerű. Teljesen érthető szerintem még a kezdő úton járónak is. Gondolataid nagy része ismerős, de voltak olyan szakaszok benne, amin mindig elgondolkodom...
Még egyszer köszönöm, elteszem mint egy értékes, tiszta forrásból származó tanítást :))"

M. Éva


"Drága Kati!

Örülök, hogy megírtad a könyvet, várom a folytatást. Annak is örülök, hogy személyesen ismerhetlek, és Lacit a férjedet is. Veletek könnyű átélni a mindenki Egy Istennel - szeretet élményét. Sok embernek ajánlom és ajánlottam is a könyvedet őszinte szívvel, és néhánynak megvettem ajándékba.

Isten Vezessen további munkádban!

Szeretettel:"

Mozsár Jusztina

 


 

Bevezetés az Alapvető Emberi Értékekbe - Jegyzet


Megjelent legújabb jegyzetünk az Alapvető Emberi Értékekről, amely segíti az olvasót az önismeret ösvényén a megtisztulásban és a kozmikus tudatosságra vezető lépések előkészítésében. A jegyzet az bevezető önismereti tanfolyamunk résztvevői részére készült.

 

 


 

Fókuszban az Alapvető Emberi Értékek 

Az írás részletesen mutatja be az Alapvető Emberi Értékek Oktatási program történetét, filozófiáját és gyakorlati elemeit. A dolgozat kitér külföldi szakmai gyakorlati tapasztalatok bemutatására és külföldi egyetemek, oktatási szakemberek kutatási és vizsgálati eredményeinek bemutatására. A képre kattintva tölthető le...

E-mail értesítést kérek a rendezvény​ekről, programokról és kiadványaikról

 

Név
E-mail
Elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot

Könyvrendelés

db
db
db
db