ÉLETÜNK AZ ÜZENETÜNK

Táborok

 

2023. november 25-26

 

A novemberi tábor résztvevői többek között egy új módszertani füzet megalkotásának is részeseivé váltak az önvizsgálatukkal, kérdőívek kitöltésével és saját, életükben fordulatokat hozó spirituális történeteik elmesélésével, leírásával. Tovább szó volt a hála gyakorlásáról, mint legkönnyebb útról a boldogabb élet, illetve a szívtudásunk felé. Kati beszélt a csend hatalmáról, fontosságáról is.

 

 

 

 

 


2023. szeptember 23-24

Szeptember 23.-24.-én tartottunk tábort Fonyódon a szokásos helyen.

 

Rendezvényünkön a megkülönböztető képességünk fejlesztése volt az előadások, csoportfoglalkozások fő témája. Egyebek közt beszéltünk az álhírekről, a figyelemelterelésről, a spirituális útvesztőkről, vagy arról, hogy vegyük észre, ha becsapnak.

 

 

 


2023. május 20-21

 

Az alapítványunk táborain résztvevők közül többen úgy érezték, túl hosszú a szünet az utolsó március végi rendezvényünk és az őszi folytatás között, ezért hoztak össze egy május 20-21-i találkozót Fonyódon.

A képre kattintva a tekjes cikk elolvasható.

 

 

 

 


2023. március 25-26.

 

Március utolsó hétvégéjén, március 25.-26.-án lesz a három részes táborsorozatunk utolsó része, amelynek előadásaiban, csoportfoglalkozásain az emberi kapcsolatok problémáinak gyökere lesz a központi téma, sok egyéb mellett.

További információt a táborról a képre kattintva olvashatnak.

 

 

 

 


 

2023. február 25-26 

 

Február utolsó hétvégéjén, február 25.-26.-án lesz a három részes táborsorozatunk második része, amelynek előadásaiban, csoportfoglalkozásain a testi-lelki egészség lesz a központi téma, sok egyéb mellett.

 

A képre kattintva a részletek is elolvashatóak.

 

 

 

 


 

2023. évi téli és tavaszi táborok

 

Az „Értékteremtés a mindennapokban” című három egynapos őszi - téli előadássorozatunkat követi az ezekre épülő három - hétvégékre eső - kétnapos táborunk, ahol főként olyan témákat járunk körbe, amik a kiegyensúlyozott, boldog ember életéhez szükséges tudnivalók, mint például a teremtés - anyagi biztonság, testi – lelki egészség, kiegyensúlyozott emberi kapcsolatok, párkapcsolat, család stb. Az első alkalomra 2023.január 28-29.-én került sor, melyen a kiegyensúlyozott, boldog emberi élethez szükséges tudnivalók, az istenhit, hit, istentudás, majd a teremtés volt a fő téma.

A képre kattintva elolvashatóak a további részletek.

 

 

 

 


 

2020.11.28-29 Fonyód Kreatív Meditációs Tábor II

 

Sajnos az Alapítványunk által november 28–29- re tervezett kreatív meditációs tábort, mint ahogyan az idei tavaszra tervezett táborainkat a Covid 19 járvány kapcsán bevezetett korlátozó intézkedések miatt nem tudtuk megtartani. 

Cikk folytatásához kattintson a képre!

 

 


 

2020.10.23-25 Fonyód, Kreatív Meditációs Tábor

 

2020. október 23-25 között tartottuk az első kreatív meditációs táborunkat a szokásos fonyódi helyszínen.

Az ezt megelőző meditációs táborok tapasztalatai szerint a résztvevők számára akkora élmény volt az újbóli találkozás, a hasonló értékrendű, érdeklődésű emberekkel való ismerkedés, beszélgetés, hogy a meditáció háttérbe szorult. Mondhatjuk úgy is, hogy jól éreztük magunkat, sokat tanultunk, de a tábor eredeti célja kissé csorbát szenvedett.

A teljes cikk elolvasásához kattintson a képre.

 

 


 

2019.11.09-10 Borszék-Erdély

 

 

A 2019. november 9-10-i borszéki találkozónkon is mandalát készítettünk különböző magokból, termésekből, levelekből. E mellett érdekes előadást tartott Virág a környezetvédelemről. Egyéb más előadásokat is hallhattunk.

A cikk a képre kattintva érhető el!

 

 

 

 


 

2019.10.26-27. Fonyód Oktatási Központ és Tábor

 

 

A táborban különféle magokból, termésekből, levelekből készült mandalákat, készítettünk, és értékes előadások hangzottak el a vízről, a környezetvédelemről, az ősi tanításokról, és még sok másról is...

 

 

 

 

 


 

2019.09.28-29 Fonyód Oktatási Központ és Tábor

 

A kétnapos táborban lehetőség volt gyakorolni az alapvető meditációs technikákat, és további életvezetési táplálkozási technikák átadására, került sor

 

 A cikk folytatásához kattintson a képre!

 

 

 


 

2019.06.28-30 Borszék Emberi Értékekért tábor

 

 

Ismét jártak Borszéken alapítványunk tagjai, ahol 2019. június utolsó három napján tartott Dörnyei Katalin tábort pár tucatnyi erdélyi és magyarországi résztvevőnek, szokás szerint önköltséges áron.

Cikk a képre kattintva folytatódik!

 

 

 

 


 

2019. 06.08-10 Fonyód, Oktatási Központ és Tábor

 

 

A legutóbbi Emberi Értékekért Tábort Fonyódon tartottuk 2019. június 8 – 10-ig. Egy olyan nagyszerű kezdeményezést indítottunk el közösen, mint az Alapvető Emberi Értékekért Oktatási Központ létrehozása, aminek elsődleges célja az, hogy a bennünk levő tudást segítsen felszínre hozni.

Cikk a képre kattintva folytatódik!

 

 

 


 

2019.05.10-12 Nyíregyháza Tábor

 

A táborban Dörnyei Katalin előadásai mellett több élménybeszámolót hallgattunk csoda számba menő történetekről, és volt lehetőség Dörnyei Katitól is személyes kérdésekre választ kapni. Ez mellett reggelente kicsit Chi Kung-oztunk is, a szervezők minden tekintetben kitettek magukért.

Képre kattintva további képek tekinthetők meg.

 

 


 


 

2018.12.06-10 Fonyód, Meditációs Tábor

 

 

Az Alapvető Emberi Értékekért Közhasznú Alapítvány fonyódi meditációs tábora 2018. december 6 – 10-ig tartott.

Mindannyiunk számára hasznosnak bizonyult ez a néhány együtt töltött nap. Nem csak a meditáció miatt, hanem azért is, mert rájöttünk, hogy bár az ország különböző pontjairól érkeztünk, mégis egy közös értékrendet képviselünk mindannyian, ennek következtében új barátságok születtek.
Immár a fonyódi táborozók csoportjával is bővült a Jobb Emberé Lenni - JEL - Mozgalmunk.

 

 

 


 

 

2018.11.23-25 Erdély-Borszék 

 

Kedves Barátaim!

Erdélyben, Borszéken született meg a Jobb Emberré Válás Mozgalom gondolata 2018. augusztusában.
Újra találkoztunk egymással itt november 23-25 -ig a meditációs táborban.
Jó hangulatú, tartalmas beszélgetéseken vagyunk túl. Átkereszteltük mozgalmunk nevét, hogy mozaik szóként is használhassuk azt, így Jobb Emberé Lenni - vagyis rövidítve JEL - Mozgalommá lettünk.

Mit jelent számunkra a JEL? Az iskolában a jeles tanulók egyben példások is. Jó példát szeretnénk mutatni másoknak cselekedeteink által, és talán JEL is lehetünk arra, hogy elérkezett az idő a VÁLTOZÁSRA.

   "Te magad légy a változás, amit látni szeretnél a világban." - Mahatma Gandhi

                               Dörnyei Katalin

A cikk megtekintéséhez a kattintson a képre.

 


 

2018.08.18-26 Erdély Borszék

 

Nagy találkozások, ismerkedések és tanulások kísérték 2018. augusztus 18-26 között az alapvető emberi értékek jegyében, Borszéken megrendezett tábort. Erdélyből és Magyarországról mintegy ötvenen érkeztek, ki csak pár napra, ki egész hétre. A résztvevők Dörnyei Katalin előadássorozata révén ébresztgethették magukban Istentudásukat, és erdélyi előadóktól hallhattak színes előadásokat egy igazi tábori élet közepette, pazar környezetben.

A cikk folytatásához kattintson a képre.

 

 

 


 

2017.07.01-05 Kondorfa, Emberi Értékek családi tábor

 

Tábori nyár…

Néhány kedves család gyermekével az év elején fejest ugrottunk az emberi értékek végtelennek tűnő óceánjába. Közben rájöttünk, hogy csak akkor tudnak a gyerekek ebben a végtelenségben eligazodni, ha a szülők maguk is utat mutatnak, azaz az emberi értékeket, és az értékek megvalósításához vezető utat, tudást, gyakorlatokat maguk is használják egyéni, családi és tágabb közösségi életük folyamán. Az iránytű a szülők kezében van. Ameddig az iránytűt nem tanuljuk meg felnőttként helyesen használni, addig az csak egy értéktelen eszköz.

A cikk folytatásához kattintson a képre.

 

 


 

2017. Emberi Értékek gyermek táborok

 

A gyermek táborról a tábor főszervezője Bodrogi Kati készített egy pár perces videót, melyben összefoglalta azt, hogy mikkel is foglalkoztak...

Február 06-10.-ig Dunakilitin, majd  március 06-10-.ig Lébényben folytak a tábori foglalkozások

A videó a képre kattintva nézhető meg, vagy tölthető le

 

 

 


 

2015.09.26-27 Piliscsaba " Rudram11" elnevezésű rendezvény

 

 

Alapítványunk nagy részt vállalt abban, hogy a Véda Union szervezet megtarthassa hazánkban is a "RUDRAM 11" elnevezésű rendezvényét, úgy ahogy Európa többi országában. Erre a rendezvényre 2015. szeptember 26-27-én Piliscsabán került sor.
A rendezvény fő célja az volt, hogy a Világ Békéért énekeljünk (imádkozzunk) közösen. Európa több országából (Magyarország, Szerbia, Horvátország, Szlovénia, Cseh Köztársaság, Németország, Svájc, Spanyolország, Franciaország) érkeztek hozzánk e cél megvalósítása érdekében részvevők, akik velünk énekelték a Védákat két napon keresztül.

A cikk folytatásához kattintson a képre.

 

 

 

 


 

2014.06.27-29 Önismereti Tábor Felnőtteknek
Mogyoródon az Alapvető Emberi Értékek jegyében

 

 

 

2014. június 27-tól 29-ig Mogyoródon önismereti tábort szerveztünk felnőttek részére az Alapvető Emberi Értékekről.


A cikk folytatásához kattintson a képre.

 

 

 


 

2013.07.9-13 Sümegprága Aranyos Tábor

 

Július 9-től 13-ig került megrendezésre Sümegprágán az 1. Aranyos Tábor, amely Purisaca Golenya Ágnes írónő kezdeményezésére indult el.
Hasonlóan spirituális érdeklődésű, az életet jobbá, élhetőbbé tenni kívánó emberek jelentkezését vártuk a táborba, melynek távlati célja olyan közösséget, közösségeket létrehozni, ahol egymást segítve, a terheket egymásról levéve ki-ki a számára legmegfelelőbb tevékenységben munkálkodva építheti önmagát, a közösséget, a nemzetet, a Világot. Miért Aranyos tábor? kattintson a képre a folytatáshoz...

 

 

 


 

2011.június Siófok AEÉ Gyermektábor

 

Június közepén a zalaegerszegi speciális gyermekotthonból tíz ifjút invitált az Alapvető Emberi Értékekért Közhasznú Alapítvány kuratóriumának tagja, Kovács Béla és felesége Gunics Zsuzsanna – aki szintén az alapítvány tagja - siófoki nyaralójukba három napra.

Cikk a képre kattintva érhető el!
 

A tábor egyik gyermeknevelőjének tapasztalatai is elolvashatók a szövegre kattintva!

 

E-mail értesítést kérek a rendezvény​ekről, programokról és kiadványaikról

 

Név
E-mail
Elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot

 
 
 

FACEBOOK OLDALUNK
 
 

 
 
ALAPÍTVÁNYUNK BLOGJAI
EGY HELYEN
 
 
ADÓ 1 % FELAJÁNLÁSI LEHETŐSÉGE

Köszönjük, ha gondol ránk!

tovább

 
ADOMÁNYOK, FELAJÁNLÁSOK RÉSZÜNKRE!
Amennyiben támogatni szeretné tevékenységeinket, munkánkat megtudhatja a részleteket...
 

tovább

 
Az olvasósarok folyamatosan frissül
 
Az Olvasósarok oldal folyamatosan frissül. Ide kerülnek fel részletek Dörnyei Katalin könyveiből. Ezen kívül egyéb érdekességekből is ízelítőt kaphatunk.
 

tovább

 
Beszélgetések a kertben -videók


Kátai Piroska beszélget az Alapvető Emberi Értékekért Közhasznú alapítvány alapítóival: Dörnyei Katalinnal és férjével Lacival.
 

tovább

 
A környezet és természetvédelem, a környezettudatos és egészséges életmód és táplálkozás terjesztése céljából hoztuk létre a fonyódi ZÖLD KÖR klubot.
 

tovább