ÉLETÜNK AZ ÜZENETÜNK

Zöld Kör Mosonmagyaróváron

A fonyódi Zöld Klub után, alapítványunk környezetvédelemi tevékenységünkre elkötelezett tagjai, létrehoztak 2022. februárjában egy másik Zöld Kört az ország északnyugati tájegységén Mosonmagyaróváron.

Ezt a Klubot Szöllősi Katalin és Molnár Tiborné (Viki) vezeti és általában havonta egy alkalommal találkoznak Mosonmagyaróváron egy előzetesen egyeztetett helyszínen. Ezen Klub létrehozását az indokolta, hogy a fonyódi klubba való rendszeres eljutás a nagy távolság miatt nem gazdaságos, illetve a helyi környezet és természetvédelmi problémák és feladatok megoldása leginkább helyben lehetséges.

Szöllősi Katalin elérhetősége: dszkatalin27@gmail.com,  Molnár Tiborné: tibornemolnar1942@gmail.com
2022 évben az alábbi időpontokban találkoztak a klub tagjai: február 28., április 11., április 25., május 12., junius 27., szeptember 12., október 24., november 14., december 12.

Katalin , Viki és a klub tagjai, minden további érdeklődőt szívesen látnak.

A 2023.év első felében január 16.-án 16.00-17.45 óra között lesz az első találkozójuk, majd márciustól a club helyet kap a Fehér Ló Művelődési házban, ahol már nagyobb létszámú érdeklődőt is tudnak fogadni.

A februári találkozó időpontja 20.-án 16.00-18.00 óra között lesz, de mivel még ezen alkalommal egy kis befogadású helyen lesz a találkozó, szükséges az előzetes értesítése a szervezőknek, akik megadják a pontos címet.

Újabb időpontokkal bővült az előre tervezhetőség miatt a Zöld Kör, mégpedig a pénteki napok helyett keddi napokon lesznek: 2023. 07.11., 2023. 08.08., 2023. 09.12., 2023.10.10., 2023. 11.14., 2023. 12.12. Minden alkalommal 17.00 órától.
Szeretettel várunk mindenkit! 

 


 

 

 

 

A következő klub foglalkozáson az ünnepekre  történő természetes anyagokból való készülédés lesz a téma.

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

Az októberi találkozó témája az őszi kerti és konyhai teendők voltak. Szó volt többek között magfogásról, vermelésről,  ültetésről, téliesítésről, utóérlelésről , talajfertőtlenítésről. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

A júliusi, augusztusi és szeptemberi találkozók a  gyógynövények, ehető gyomnövények gyűjtése és felhasználása, fermentálás, tartósítószer mentes befőzés és fajtatiszta magfogás témakörében zajlottak. Több új tag is csatlakozott a csoportunkhoz a nyár folyamán. 

 

 

 

 

 

 

 

 


2023. augusztus 08

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


2023. július 11

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

2023.június 13

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

2023. május 05

 

 

2023.05.05.-i találkozón ismét a vízről és több egyéb aktuális témáról, - pl. kertészkedés, palántázás, növénytársítás, talajfertőtlenítés - esett szó

 

 

 

 

 

 

 


2023. április 03

Zöld Kör Mosonmagyaróvár


A mai találkozón a csoport működésével kapcsolatos kommunikációs, kapcsolattartási  lehetőségekről, 

- a tagok részéről felmerült kérdésekről 

-  az aktuális kerti teendőkről  és végül  arról is, hogy mit tehet ez ügyben az, akinek egy   panelház  erkélynyi területe áll rendelkezésre.

A mag illetve palántacsere folyamatos lesz a tagok között.

 

 

 


 

2023.március 03

Természet a házunk táján

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

2023. január 16.

 A VÍZ

 

A mai napi témánk a víz szerepe életünkben, a vízzel kapcsolatos problémák, és azok alternatív megoldásai ( aszály, vízgyűjtés, öntözés, vízszennyezés, fogyasztása, a víz tisztítása különféle módszerekkel, tengerek elszennyeződése, stb)

 

 

 


 

E-mail értesítést kérek a rendezvény​ekről, programokról és kiadványaikról

 

Név
E-mail
Elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot

 
 
 

FACEBOOK OLDALUNK
 
 

 
 
ALAPÍTVÁNYUNK BLOGJAI
EGY HELYEN
 
 
ADÓ 1 % FELAJÁNLÁSI LEHETŐSÉGE

Köszönjük, ha gondol ránk!

tovább

 
ADOMÁNYOK, FELAJÁNLÁSOK RÉSZÜNKRE!
Amennyiben támogatni szeretné tevékenységeinket, munkánkat megtudhatja a részleteket...
 

tovább

 
Az olvasósarok folyamatosan frissül
 
Az Olvasósarok oldal folyamatosan frissül. Ide kerülnek fel részletek Dörnyei Katalin könyveiből. Ezen kívül egyéb érdekességekből is ízelítőt kaphatunk.
 

tovább

 
Beszélgetések a kertben -videók


Kátai Piroska beszélget az Alapvető Emberi Értékekért Közhasznú alapítvány alapítóival: Dörnyei Katalinnal és férjével Lacival.
 

tovább

 
A környezet és természetvédelem, a környezettudatos és egészséges életmód és táplálkozás terjesztése céljából hoztuk létre a fonyódi ZÖLD KÖR klubot.
 

tovább